DNS er et forkortelse for domenenavnsystem og brukes til å oversette domenenavn til IP-adresser. Når enheten din kobles til en server på Internett, vil den først sende en forespørsel til en DNS-server for å sjekke hvilken IP-adresse den skal henvise deg til.
Din internettleverandør tilbyr vanligvis å bruke sine DNS-servere for så å bruke informasjonen som går gjennom serveren for å overvåke internettvanene til kundene sine.
En DNS-lekkasje oppstår når du er koblet til en VPN-tjeneste, men fortsatt bruker en DNS-server fra Internett-leverandøren din eller en annen tredjeparts DNS-server.
Hva gjør OVPN for å fikse DNS-lekkasjer?
Våre VPN-tunneler ruter trafikken din automatisk til å bruke våre offentlige DNS-servere, der det absolutt ikke føres noen logger for å sikre at du ikke er koblet til ISP-ens DNS-servere der aktiviteten din ellers ville bli overvåket.
Dessverre er det et problem med Windows som får DNS-serverne til å forbli uendret når de er koblet til OVPN. Dette problemet eksisterer imidlertid ikke på Mac OS X-datamaskiner eller på de fleste Linux-systemer.
Hvis du bruker Windows, kan du:
- Bruk klienten vi har utviklet, som automatisk endrer DNS-serverne dine
- Endre DNS-serveroppsett manuelt for å bli dirigert til vårt. Les artikkelen vår om hvordan du gjør dette.
- Følg instruksjonene i lenken for å løse problemet.
Hvordan vet jeg om jeg har en DNS-lekkasje?
Når du er logget på OVPN, har du tilgang til kontoens instrumentbord. Når du besøker dashbordet, kjører vi tester automatisk for deg slik at du enkelt kan finne ut om du har en DNS-lekkasje eller ikke.
Du kan også besøke DNS-lekkasjeverktøy som viser alle DNS-servere du bruker. Du er utsatt for en DNS-lekkasje hvis du, hvor som helst på nettstedet, ser navnet på Internett-leverandøren din.
Du blir ikke utsatt hvis du ser noe slikt:
Har du en DNS-lekkasje selv om du er på Mac OS X eller Linux? Dette betyr sannsynligvis at du har en snikete internettleverandør som bruker en gjennomsiktig DNS-proxy.
Gjennomsiktige DNS-proxyer
Noen Internett-leverandører bruker en teknologi som heter transparent DNS-proxy, noe som betyr at ISPen din fanger opp alle DNS-anrop på TCP/UDP-port 53, uansett om du har angitt andre DNS-servere eller ikke.
Heldigvis er dette ikke veldig vanlig for Internettleverandører å implementere. Men hvis du finner ut at Internettleverandøren din har tatt i bruk dette, kan du kontakte oss, og vi vil prøve å hjelpe deg med å løse problemet.